zondag 24 oktober 2010

25 oktober 2010

De (jammer genoeg vele) afwezigen zullen wellicht weer ongelijk gehad hebben, daarvan zijn we overtuigd. Bij degenen die er - ondanks het slechte weer, de niet te missen tv programma's, het onverwachte bezoek of dat ander feestje op hetzelfde moment - toch waren zijn de parents@theparty.kom hoofdpijntjes en dansblaren hopelijk goed verteerd.

Deze week maken weer een aantal stagiairs hun opwachting in verschillende klassen: Carmen Michielsen doet er nog een weekje bij in de eerste klas. Jenny Grieten en Femke Peeters leren hun vak in de tweede klas. Ilse Boudewijns en Chabeli Graumans doen hetzelfde bij de vierjarigen. Sanna Bluekens zet haar beste beentje voor in 3B. Robin Weyler en Sam Leemans mogen hun bagage aansterken in de vierde klas, net zoals Evelyne Mariën. U ziet het, we zetten best een extra potje koffie.

Maandag, geen zwemdag voor de eersteklassers deze week, houden de kleuters hun generale repetitie voor het grootoudersfeest. Hopelijk loopt deze niet van een leien dakje, dat belooft meer succes voor de echte uitvoering op dinsdag, woensdag en donderdag. Aangezien meester Sander ook een rol heeft in dit heksenfeest, zullen verschillende turnlessen in de lagere school ook een andere 'trainer' krijger.
De directeur vergadert in Lille met directies uit de regio.
Meester Glenn volgt een nascholing rond techniek in het basisonderwijs.
En onze taalleerkrachten zitten tijdens de middagpauze samen met de zorgcoördinator om een aantal afspraken op mekaar af te stemmen.

Dinsdag, ook geen zwemdag voor twee en drie, volgt meester Kris een nascholing over de nieuwe eindtermen Nederlands.
Meester Chris en juf An D. volgen een nascholing in verband met de overgang kleuterschool-lagere school.
Tijdens de middagpauze zet meester Sander samen met de betrokken leerkrachten de 'speelmaatjes' verder op de rails. Speelmaatjes is een initiatief waarbij oudere kinderen tijdens de middagpauze jongere kinderen begeleiden bij hun spel.
's Avonds zit het dagelijks bestuur van de ouderraad samen om de volgende vergadering voor te bereiden.

Woensdag wordt onze nieuwe kleuterschool definitief opgeleverd.
De zesdeklassers starten met hun creatieve brief voor hun maatje uit Neufchâteau. Spannend want wie zal uiteindelijk 'dat maatje' worden? Dat weten we tegen sinterklaas.

Vrijdag gaan de eersteklassers nog naar het kerkhof.
De kinderen van de lagere school krijgen hun eerste rapport mee naar huis. En dat betekent meteen ook de start van een weekje vrij: laat de blaadjes maar dwarrelen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten