zondag 7 oktober 2012

8 oktober 2012

De politie waarschuwt om geen waardevolle voorwerpen zichtbaar achter te laten in de wagen, ook niet voor even wanneer je je kind vlug naar de speelplaats brengt. Dit om mensen met minder goede bedoelingen niet op ideeën te brengen.
Van die mensen met minder goede bedoelingen heeft onze school afgelopen week ook bezoek gekregen. Er verdween een bord van de speelplaats (wat je niet zomaar achter op je fiets zet) en de apenbrug van het speeltuig werd vernield buiten de schooluren.
Dit is allesbehalve prettig om vast te stellen.
Een dag later merkten we dat er vuur gemaakt was in de meisjestoiletten. Gelukkig waren de gebruikte materialen blijkbaar niet al te brandbaar en vonden we slechts een hoopje as. Maar dit had wel echt slecht kunnen aflopen. Blijkbaar is donderdagavond door een buurtbewoner zelfs de politie gealarmeerd omdat er vuur was waargenomen in de school. De politie heeft toen niets gemerkt en is onverrichterzake teruggekeerd.
Waarmee we maar willen aangeven dat sociale controle heel erg belangrijk is en dat, wanneer iemand iets ongewoons merkt in de buurt van de school, of wanneer er spelende kinderen/tieners rondhangen op een moment dat de school gesloten is, men best alert reageert en politie en/of directie hierover inlicht. Een efficiënte tussenkomst kan groot onheil voorkomen.

Op maandag is er voor het tweede jaar op rij ons Ecuadorcafé tijdens de middagpauze. Hier kunnen de kinderen van de lagere school tegen een klein prijsje eerlijk fruitsap en dito chocoboterham kopen met de bedoeling de handel uit het zuiden - en onze Ecuadoriaanse partnerschool - een steuntje in de rug te geven.

Dinsdag gaat juf Greet met de directeur naar Brussel voor een inspiratiedag Kleur Bekennen.
5C gaat op medisch onderzoek.
CLB heeft zitdag in de lagere school.

Op woensdag vergaderen directies en schoolbestuur van Jong Markdal in het Spijker.

Donderdag sporten de tweedeklassers in het megaspelenpaleis.

En vrijdag zijn onze vijfde- en zesdeklassers weg: in het kader van hun w.o.-lessen technologie trekken zij een dag naar Technopolis in Mechelen.
De arbeiders van de gemeente timmeren ondertussen in de vierde klassen en in de turnzaal drie stemlokalen voor zondag.
Eerste en tweede klas starten hun herfstateliers.

Zondag is het 'dag van de zorgzame buurt' en natuurlijk verwachten we een massa volk op school... om een stem uit te brengen voor een goed Hoogstraats bestuur tijdens de volgende zes jaren... dat hopelijk ook het vrij onderwijs, en dan in het bijzonder het dorpsonderwijs, een warm hart toedraagt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten