zondag 4 december 2011

5 december 2011

Een zwart weekend was het met enkele jonge verkeersslachtoffers in onze directe omgeving.
Hierbij een meisje uit de vijfde klas van het klein Seminarie. Wij bieden aan ouders, familie ons oprecht medeleven aan. En we hopen dat de school dit zware verlies op een zinvolle manier kan kaderen, alleszins geen benijdenswaardige klus.
En ook al treft niemand schuld, laat ons nog eens stilstaan bij de zichtbaarheid in het verkeer, vooral bij schemering en duister, maar ook gewoon overdag. Wij willen onze kinderen niet 'ambeteren' door het gebruik van een fluovest zo te benadrukken, maar ze kan je leven redden!

Maandag wordt de tweede adventskaars aangestoken.
Het is vandaag natuurlijk zwemdag voor de eerste klas.
Medisch onderzoek gaat door voor 3A.
Oudercontacten zijn er in 6B.

Dinsdag is zwemdag voor tweede en derde klas.
CLB houdt zitdag in de lagere school.
Maar bovenal is de ochtend van 6 december natuurlijk sinterklaasochtend. Afgelopen nacht hebben de pieten alle schoenen gevuld met speel- en snoepgoed en in de kleuterschool valt dus veel te ontdekken vandaag.

Om de kinderen de kans te geven om eens lekker door te spelen met hun sinterklaasspeelgoed mogen ze op woensdag thuis blijven. De leerkrachten hebben een studiedag rond 'muzische vorming'.
In de namiddag volgen juf Ilse A, juf Ilse S, juf Karin en juf Tinne nog een computernascholing in Vorselaar.

Donderdag kan u het CLB bereiken op de kleuterschool.

Vrijdag starten de kerstateliers in de eerste graad waarbij weer verschillende mama's, papa's en om/pa's hun creatieve beentje bijzetten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten